Kaarten voor het Hortus Festival zijn eenvoudig online te bestellen. Bekijk het programma en verzamel één voor één de concerten die u wil bezoeken in de winkelwagen en reken ze dan meteen af. Nadat u heeft betaald met iDeal* ontvangt u de kaarten per e-mail. Print de tickets uit neem ze mee naar het concert, samen met uw eventuele kortingspas (Vrienden van Botanische tuin Leiden/Amsterdam/Wageningen/Utrecht, CJP. Leiden Zomervakantiepas). 

Let op! Kaarten in voorverkoop zijn alleen online te bestellen. Als het concert niet is uitverkocht is er op festivaldagen nog beperkt kaartverkoop aan de kassa. U kunt daar alleen met PIN betalen.

Tickets

Prijzen

De prijzen van de concerten variëren van € 21,50 tot € 27,50 met uitzondering van de VIP arrangementen. Daarnaast zijn er aantrekkelijke kortingen voor jongeren t/m 15 jaar (€ 10,00 - € 16,00),  Vrienden van.. en echte festivalgangers. 

Voor de gratis miniconcerten in Leiden, Amsterdam en Wageningen, zijn geen kaartjes of reserveringen nodig. U betaalt alleen reguliere entree tot de tuin.. 

Middagconcerten 16:00-17:00 uur
Volwassenen vanaf 16 jaar: € 21,50
Kinderen t/m 15 jaar: € 10,00
Vrienden van/CJP: € 19,50

Avondconcerten 20:00 – 22:00 uur, inc. korte pauze
Volwassenen vanaf 16 jaar: € 27,50
Kinderen t/m 15 jaar: € 16,00
Vrienden van/CJP: € 25,00

Kinderworkshop 13:00-14:00 uur
Gewoon ticket: € 15,00 (begeleiders betalen reguliere entree van de tuin)
Zomervakantiepas Leiden: € 12,75 (neem wel je pas mee!)

VIP-Arrangement 
Verzekerd van een plaats op de eerste rij en een ontmoeting met de musici kan met een speciaal VIP-arrangement: 
1e rij en Meet &Greet avond: € 50,00
Meet & Greet avond: € 35,00

Dineren
In Leiden en Wageningen is het mogelijk voorafgaand aan het avondconcert een diner te reserveren. Voor een festival menu inc. 2 drankjes betaald u €25,00. U krijgt een optie te zien tijdens het bestel proces.

In Amsterdam kunt u tijdens het festival tussen 17:30 en 19:30 terecht in het Hortus Café in de Oranjerie, voor een drie gangen concert-menu a €32,50 excl. drankjes. Graag reserveren via: 020 7025 408 of  buiten kantoor uren op communicatie@dehortus.nl.

Stapelkorting
Voor de echte festivalgangers is het nu extra aantrekkelijk om meerdere concerten te bezoeken. Koop kaarten voor een hele dag of voor verschillende locaties en ontvang 10% korting. Let op: de stapelkorting geldt alleen binnen eenzelfde bestelling. Tijdens het bestellen ziet u het kortingsbedrag dat is opgebouwd. De korting geldt overigens niet voor diners, VIP arrangementen of andere kortingskaarten.

Korting voor Vrienden/Donateurs van...
Bent u vriend van de Hortus in Leiden, Amsterdam, Utrecht of Wageningen? Dan krijgt u korting op de toegangsprijs. Met een speciale festivalcode die u via de Botanische tuin hebt gekregen.

Korting Etos Magical Summer
Via de Etos Magical Summeractie zijn er ook een beperkt aantal tickets voor het Hortus Festival met korting te koop via de speciale Magical summerwebsite.

* Prijzen zijn exclusief een servicetoeslag van € 1,00 per ticket,  De servicekosten zijn de kosten die voor Het Hortus Festival gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per ticket verschuldigd, uitgezonderd kinderworkshops en dinervouchers.

Festivalkassa

Op festivaldagen kunt u vanaf een uur voor aanvang van het concert terecht bij de kassa. Als het concert online is uitverkocht is het ook uitverkocht aan de kassa. Mochten er concertkaarten over zijn, dan kunt u ze daar ook kopen. Let op betalen kan alleen met PIN.