Nieuws | 25 mei 2018

De 15e editie van het Hortus Festival vindt plaats van 25 juli t/m 11 augustus 2018 en heeft een andere opzet dan voorgaande jaren. Elke week zijn er twee festivaldagen per locatie en kunt u naast de vertrouwde avondconcerten ook in de middag van een concert genieten.

aankondigin hortus festival

Daarnaast zijn er componeerworkshops voor kinderen en worden de bezoekers van de tuin verrast met gratis miniconcerten.  

Thema 2018: “De dood spreekt”

Deze editie van het Hortus Festival staat geheel in het teken van de symboliek en de levenscyclus die bij elk mens eindig is. “De beste muziek gaat over de dood”, grapte eens redacteur Merlijn Kerkhof in het NRC. Volgens Schopenhauer kunnen we via de muziek de essentie van het leven doorgronden. Daardoor kan je iets leren van muziek, zo stelde hij. 

Van het Dodeneiland van Rachmaninoff, tot een jong meisje dat zich dood danst als offer voor de lente, het Ragazze Quartett komt Crumb’s gedachten hierover laten horen en ook David Lang puzzelde lang met deze vraag. Hij ging door alle Schubert liederen om te zien hoe de dood tot ons spreekt. Dat vertaalde hij in zijn stuk Death Speaks. Door onze prachtige intieme locaties, en de prachtige muziek worden we wellicht nog een beetje onsterfelijker!

Met medewerking van: Het HortusEnsemble, Berlage Saxophone Quartet, Gwyneth Wentink, harp, Ragazze Quartet, HortusEnsemble m.m.v. Charlotte Riedijk, DoelenEnsemble en Nicole Jordan, Bobby Mitchell en Maarten van Veen piano.

Programma staat online

Tijdens het festival worden bezoekers van de tuin en in Leiden, Amsterdam en Wageningen getrakteerd op gratis mini-concerten van studenten het conservatorium. De middag is vanaf 13:00 uur voor de kinderen. In de workshop van de Muziekfabriek, gaan de kinderen al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan! Aan het einde van de workshop worden de composities die ze gemaakt hebben, gespeeld door musici van het HortusEnsemble! 
Om 16:00 uur vindt het middagconcert op het hoofdpodium plaats. Een uur, zonder pauze. Vanaf 20:00 uur is het tijd voor het traditionele avondconcert op het hoofdpodium.

Kaartverkoop

Op de geheel vernieuwde website kunt u het programma per dag of per locatie bekijken en meteen online kaarten kopen. Voor de snelle beslissers zijn er dit jaar weer Early Bird kaarten met korting te koop. Wilt u zeker zijn van een plek  op de eerste rij en een Meet & Greet met de musici, dan is het mogelijk dit jaar een VIP arrangement te kopen. 

Kijk op de Ticketpagina voor alle prijzen en hoe te bestellen.