Palmenkas Hortus Amsterdam

Amsterdam

Hortus Amsterdam

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Met haar rijke historie is de Hortus een oase van rust midden in de drukke stad. Tijdens het Hortus Festival zijn er (gratis) miniconcerten in de tuin, componeerworkshops voor kinderen en twee concerten per dag. Met o.a. Ragazze Quartet, Berlage Saxophone Quartet, Rianne Wilbers, Cora Burggraaf, DoelenEnsemble en Nicole Jordan, Maarten van Veen en natuurlijk het HortusEnsemble.

De planten doen mee
En natuurlijk doen de planten ook mee. Tijdens het Hortus Festival waren er rondleidingen rondom het thema leven en dood van planten. Arend Wakker en Joke ’t Hart vertelden de verhalen van de planten en verbonden de concerten met de planten in de tuinen.

Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam
www.dehortus.nl

Nieuws

Hortus Festival stopt ermee

Vijftien jaar klonk de mooiste kamermuziek en liedkunst in nederlandse botanische kassen en tuinen. 

Trots kijken we terug op vijftien luisterrijke zomers! Met spijt in het hart moeten we echter vaststellen dat het festival ondanks de nieuwe opzet in 2018 financieel in zwaar weer terecht is gekomen.

Meer

Luisteren / terugluisteren

Hortus Festival op NPO Radio 4

NPO Radio 4​ besteedde drie weken lang aandacht aan Hortus Festival​; interviews, live optredens, een speciale playlist op VPRO Vrije Geluiden en een week lang een lied uit death speaks in het programma Passagio van Lex BohlmeijerHet Doelen Ensemble en Nicole Jordan waren op 30 juli live te gast in het programma Opium op NPO radio 4.

Meer