Het Hortus Festival staat bekend om zijn verrassende combinaties van sfeervolle locaties en bijzondere muziek. De composities worden vaak uitgevoerd op instrumenten uit het Fin du Siècle met een hoofdrol voor de Erard Vleugel. 

Kom genieten van prachtige klassieke muziek tijdens Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek. Tientallen concerten in prachtige oranjerieën en palmenkassen van de botanische tuinen in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Wageningen en dit jaar zelfs in een kerk in Rotterdam.

Hortus Festival nieuwe stijl

De 15e editie van het Hortus Festival heeft een andere opzet dan voorgaande jaren. Compacter maar toch uitgebreid. Elke week zijn er twee festivaldagen per locatie (Wageningen en Utrecht wisselen elkaar af) en naast de vertrouwde avondconcerten kunt u nu ook in de middag van een concert genieten. Daarnaast zijn er componeerworkshops voor kinderen en worden de bezoekers van de tuin verrast met gratis miniconcerten. 

De dood spreekt!

Het Hortus Festival 2018 staat geheel in het teken van de symboliek en de levenscyclus die bij elk mens eindig is. “De beste muziek gaat over de dood”, grapte eens redacteur Merlijn Kerkhof in het NRC.

En hoe klinkt dat dan?

Van het Dodeneiland van Rachmaninoff tot een jong meisje dat zich dood danst als offer voor de lente. Het Ragazze Quartett komt Crumb’s gedachten hierover laten horen en ook David Lang puzzelde lang met deze vraag. Hij ging door alle Schubert liederen om te zien hoe de dood tot ons spreekt. Dat vertaalde hij in zijn stuk Death Speaks. Door onze prachtige intieme locaties en de prachtige muziek worden we wellicht nog een beetje onsterfelijker!

Programma

De bezoekers van de horti in Leiden, Amsterdam en Wageningen worden op festivaldagen verrast met gratis miniconcerten op wisselende plekken in de tuin. In de middag gaan kinderen aan de slag in de workshop 'Componeren doe je zo!' In de Muziekfabriek leer je hoe je door het combineren van bekende klassieke muziek en kinderliedjes een nieuwe compositie kan maken. Alles mag en alles kan! Vanaf 16:00 uur, aan het eind van een mooie zomermiddag kunt u genieten van een kort concert van een uur in palmenkas of oranjerie. Om 20:00 uur sluiten we de dag traditioneel af met een avondconcert op het hoofdpodium. Kom en luister naar prachtige muziek, loop nog een rondje door de tuin en proef de sfeer van zomeravond op een unieke locatie. 

Festivaldagen en locaties

 • Amsterdam - wo 25 & do 26 jul / wo 1 & do 2 aug / ma 6 & do 9 aug
  (gratis) miniconcerten, componeerworkshop en middag- en avondconcert.
 • Leiden - wo 25 & do 26 jul / wo 1 & do 2 aug / wo 8 & do 9 aug
  (gratis) miniconcerten, componeerworkshop en middag- en avondconcert.
 • Rotterdam - vri 27 & za 27 jul / vri 3 & za 4 aug / vri 10 & za 11 aug
  componeerworkshop en middag- en avondconcert
 • Utrecht - vri 27 jul / vri 3 aug / za 11 aug
  componeerworkshop, middag- en avondconcert
 • Wageningen - za 28 jul / za 4 aug / vri 10 aug
  (gratis) miniconcerten, componeerworkshop, middag- en avondconcert

Het complete programma staat online.
Zoek naar concerten op datum op de programmapagina of ga naar een locatiepagina voor een overzicht van alle concerten  per tuin.

Kaartverkoop

Kaarten voor Hortus Festival zijn eenvoudig online te bestellen. Bekijk het programma en verzamel één voor één de concerten die u wil bezoeken in de winkelwagen en reken ze dan meteen af. Nadat u heeft betaald met iDeal of Mastercard ontvangt u de kaarten per e-mail. Print de tickets uit neem ze mee naar het concert, samen met uw eventuele kortingspas (Vrienden van Botanische tuin Leiden, Amsterdam, Wageningen en Utrecht, CJP of Leiden Zomervakantiepas). 

Op festivaldagen kunt u vanaf een uur voor aanvang van het concert terecht bij de kassa. Mochten er concertkaarten over zijn, dan kunt u ze daar kopen. Let op betalen kan alleen met PIN.

Kijk voor alle prijzen hoe te bestellen op de Ticketspagina

Prijzen

De prijzen van de concerten variëren van € 21,50 tot € 27,50. Jongeren tot en met 15 jaar krijgen flinke korting en betalen € 10,00 voor een middagconcert en € 16,00 voor een avondconcert. Kaarten voor de componeerworkshops zijn €15,-   (begeleiders betalen entree tot de tuin). Daarnaast zijn er aantrekkelijke kortingen voor Early Birds, Vrienden van.. en stapelkorting voor echte festivalgangers. Nieuw dit jaar zijn de VIP-arrangementen. Reserveer een plaats op de eerste rij en ontmoet de musici na het concert.

Voor  de gratis miniconcerten in Leiden, Amsterdam en Wageningen, zijn geen kaartjes of reserveringen nodig. 

Maak u avond compleet met een diner.
In Leiden en Wageningen is het mogelijk een dinerticket te kopen. Hortus Grand Café en Hotel-restaurant de Wageningsche Berg serveren een speciaal festivalmenu incl. 2 drankjes voor € 25,00. De dinervouchers koopt u tegelijk met de concerten. 
NB: De Hortus Amsterdam serveert ook een speciaal festivalmenu, u kunt hier terecht zonder speciaal dinerticket. Reserveren is wel verplicht.

Kijk voor alle prijzen hoe te bestellen op de Ticketspagina

Contact

Voor vragen over korting, programma-onderdelen of indien online kaarten kopen niet lukt, kunt u telefonisch contact opnemen 06-15353449 (wo 14-18 uur). Of een mail sturen naar info@hortusfestival.nl. We proberen binnen 24 uur contact op te nemen. Op festivaldagen zijn telefonisch te bereiken tot een half uur voor aanvang van het concert.

Thumbnail